Blog

Niels Schouten

sr. Industrial Engineer / Director

Iconische profielen.

Fabrique Invent staat bekend om zijn slimme en doordachte ontwerpen. Daarnaast zijn we goed in het ontwerpen van producten waarbij aluminium extrusie onderdelen slim en esthetisch zijn toegepast. In deze blog zetten we graag wat van onze favoriete aluminium profielen in de spotlight!

  • Het loop profiel van de Portofino onderglas zonwering – Lewens
    Winnaar van de GDA Aluminium Profile Award 2020. Het gaat om een zeer vernuftig profiel waarbij veel functies in een zeer compact profiel zijn verwerkt. Zo zit er een complexe kleine klik in het profiel, en ook is er de mogelijkheid om spanveren in het profiel te klikken. Het profiel heeft daarnaast een zodanige stijfheid dat deze voor het oog mooi recht lijkt, ondanks de zware belasting en grootte van de constructie.
  • Het BU profiel - SGL Voor SGL ontwikkelden wij een profiel wat inmiddels in meerdere producten is verwerkt. Dit profiel met een omschreven cirkel van 30 0mm is een van onze grootste en zwaarste profielen, maar is toch relatief licht. Het profiel zorgt voor een mooi design voor het gehele product en bevat veel details om de assemblage van het product snel en gemakkelijk te laten verlopen.
  • Track profiel - Dutch Electro
    Naast hele grote profielen, maken we ook hele kleine profielen. Voor een heel andere industrie, namelijk verlichting in de automotive industrie, is het van belang dat de armaturen klein, onverwoestbaar en stijlvol zijn, maar ook genoeg oppervlakte hebben om de hitte van de LED’s te kunnen dissiperen. Ook daar levert aluminium extrusie zich uitstekend voor. We rekenen uit hoeveel oppervlak er nodig is om het ontwerp zo rank en gepast mogelijk te maken. Eén van de kleinste voorbeelden hiervan is de Track van Dutch Electro, met een oppervlakte die kleiner is dan je duim. Het leuke van dit profiel is dat deze ook nog als bouwsteen kan worden uitgebreid met allerlei profielen om aan de wensen van de klant te voldoen. Waarbij er plastic profielen op geklikt kunnen worden, gietkapjes, maar ook een van de kleinste aluminium clickprofieltjes die wij hebben ontworpen. En zoals de technisch lezers zullen weten; hoe kleiner het profieltje, des te moeilijker het is om de benodigde veerweg te halen in je klik!
Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!