Blog en nieuws

Els ter Haar

Industrial Designer / CGI

5 Keyshot tips voor het visualiseren van producten

In deze blog deelt Keyshotter Els een paar tips voor haar favoriete renderprogramma. Bij Fabrique Invent maakt ze de conceptpresentaties, productrenders en 3D animaties met Keyshot. Hier komen de tips op een rijtje!

 1. Studio’s
  Door studio’s te maken combineer je je camera, environment, model set en eventueel je image style en multimaterials. Wanneer je voor iedere animatie zo’n studio maakt houd je je werkbestand overzichtelijk en georganiseerd. Ook kun je makkelijk aanpassingen doen wanneer je klant feedback heeft gegeven. Vervolgens kun je al je studio’s met één druk op de knop de render queue in laden. Voor een snelle, duidelijke introductie over studio’s raad ik je deze video aan.
 2. Motion Blur
  Heb je een toffe animatie gemaakt? Met de Motion Blur functie kun je je video nog spectaculairder maken. Je vind dit drop-down menu in de Animatie balk. Je kunt kiezen om motion blur toe te passen op de beweging van de camera, je model of (sinds Keyshot 10) je environment. Eén muisklik verder en je animatie ziet er gelijk heel anders uit!
 3. Preferences
  Ook kan ik je aanraden eens door je Preferences heen te wandelen. Ik vind bijvoorbeeld de dark mode veel fijner werken. Dit soort settings pas je makkelijk aan in dit menu. Een belangrijke die ik altijd aan vink is ook ‘Include camera changes in undo/redo’. Wanneer je vergeten bent je camera op te slaan, kun je met control-Z ook terug naar die ene stand die je met zorg uitgezocht had. Zo zijn er nog veel meer simpele aanpassingen die je workflow via Preferences kunnen verbeteren, probeer het eens uit!
 4. Download Plug Ins
  Wij modelleren eigenlijk al onze ontwerpen in SolidWorks. Maar er bestaan nog veel meer plug ins voor allerlei verschillende CAD programma’s. Een plug in zorgt voor een link tussen je modelleersoftware en Keyshot, waardoor het importeren van je bestanden sneller gaat. Neem een kijkje op de website van Keyshot reseller AESC om te kijken of er een geschikte plug in voor jou bij staat.
 5. Gebruik Set Camera Target
  Wil je een close up maken van een bepaald onderdeel van je product? Of wil je je camera laten roteren om een bepaalde pivot? Dit kan met Set Camera Target in het Camera paneel. Via deze knop kun je op de plek klikken op je model dat je wilt belichten in je animatie. Zodra je op het groene vinkje hebt geklikt kun je de camera nog aanpassen wat je wilt, maar zal elke animatie draaien om je gekozen camera target.

Hopelijk heb je iets nieuws geleerd van deze tips. Heb je nog vragen over Keyshot of een tip waar van je vindt dat Els het moet weten? Laat van je horen!

Patenten 101.

Wanneer en hoe vraag je een patent aan voor je product?

Theo Wolters

Managing Partner

Onze top 5 boeken voor ontwerpers.

De must reads op het gebied van Industrieel Product Ontwerpen.

Niels Schouten

sr. Industrial Engineer / Director

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!