Nieuws

Internationale aandacht voor lichtlijn.

30 oktober 2017

In samenwerking met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is op 14 februari een bijzonder pilotproject van start gegaan. Op het kruispunt Goudsestraatweg/Vrije Nesse werd een HIG+Lichtlijn toegevoegd aan de verkeersregelinstallatie. Aan de gemeente werd eerder de vraag gesteld of de oversteekveiligheid voor fietsers en voetgangers zou kunnen worden verbeterd. Met de HIG+Lichtlijn wordt ingespeeld op de stijgende trend van verkeersslachtoffers. Hierbij speelt, volgens diverse (inter)nationale onderzoeken het smartphone gebruik een belangrijke rol. 


De lichtlijn, uitgewerkt door Fabrique, attendeert mensen die op de smartphone kijken in de ooghoeken op een rood/groene lijn die hen confronteert met de oversteekplaats en de oversteekveiligheid. Inmiddels is al duidelijk dat de innovatie ook toegevoegde waarde heeft voor senioren en jonge kinderen die niet altijd het verkeerslicht gemakkelijk kunnen zien (in die situaties waarbij geen onderlicht is geplaatst). Een klein persbericht in de lokale media zorgde in de dagen na 14 februari voor een internationale hype. De verwachting is dat de HIG+Lichtlijn in de zomer van 2017 definitief aan de leveringsportfolio van HIG Traffic Systems wordt toegevoegd. Inmiddels is een grote (inter)nationale vraag ontstaan naar het product.

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!