Nieuws

"Intelligent platform Bar" Schiphol.

22 november 2017

Reizigers op station Schiphol Airport kunnen vanaf half november makkelijker en sneller de trein instappen. Dit alles door de Intelligent Platform Bar (IPB) op het perron. Hierdoor kunnen reizigers, al voor aankomst van de trein, zien waar ze kunnen instappen en waar de 1e en de 2e klasse zich bevinden. De IPB moet een bijdrage leveren aan een betere spreiding op de toch al krappe perrons op Schiphol Airport.


Het nieuwe reizigersinformatiesysteem moet ervoor zorgen dat mensen sneller in en uit de trein kunnen stappen, zodat het perron meer reizigers kan aan- en afvoeren. Er is eerder al een IPB pilot uitgevoerd op Station Den Bosch. De IPB op Schiphol Airport is de eerste die ook daadwerkelijk voor een langere tijd in gebruik genomen gaat worden. ProRail en NS nemen zes weken de tijd om de IPB goed in te regelen. De eerste zes weken is daarom een zogenoemd rustplaatje zichtbaar op de schermen. Medio november wordt de IPB in gebruik genomen.

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!