Nieuws

Zonneboom laat viaduct stralen.

7 december 2017

Dura Vermeer heeft deze week de definitieve gunning ontvangen voor het project Trekfietsviaduct Den Haag. Het gaat om een nieuw aan te leggen fietsviaduct over de snelweg A4 tussen knooppunt Ypenburg en Prins Clausplein. Het viaduct bestaat uit twee brugdelen die beide een lengte hebben van ongeveer 80 meter. Deze worden in twee delen van 40 meter aangevoerd en gemonteerd op tijdelijke steunpunten. Vervolgens kunnen de brugdelen constructief worden verbonden. De naastgelegen zonneboom, ontworpen door Fabrique, voorziet de brug van energie.

Het  viaduct is voorzien van LED-verlichting en voorziet zichzelf in de energiebehoefte door middel van een zonneboom. Deze kunstmatige boom met zonnepanelen als bladeren vangt de nodige zonne-energie op. De vormtaal van de zonneboom is volledig terug te vinden in het viaduct zelf. Het hekwerk van het viaduct bevat de driehoekige details die matchen met de bladeren van de boom. De gebogen staanders, van de zonneboom, refereren naar de leuningen van het viaduct. Zo zijn het twee op zichzelf staande objecten die goed samengaan in de omgeving. Een echte eye-catcher!

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!