Nieuws

Klimaatbestendige tramhalte Delft.

13 april 2018

De gemeente Delft heeft een primeur met de eerste klimaatbestendige tramhalte, direct tegenover station Delft CS. De tramhalte is met instemming van de regionale vervoersautoriteit en HTM zo gebouwd, dat op het dak water opgevangen kan worden. Het water wordt vervolgens langs dubbelwandige glasplaten langzaam afgevoerd in plantenbakken.

Het gaat nu nog om een voorbeeld van hoe mooi je water kunt gebruiken in de openbare ruimte, waarmee water ook weer een zichtbare plek krijgt. In de nabije toekomst gaan we meer van dit soort oplossingen zien, als het aan hoogheemraadschap van Delfland ligt. De openbare ruimte gaat in de komende decennia namelijk ingrijpend veranderen. Dijkgraaf Michiel van Haersma Buma: “Daar zijn gemeenten, waterschappen en provincies het over eens. Zij hebben zich dan ook verbonden aan de ambitie om vanaf 2020 klimaat adaptief te handelen, zodat in 2050 het stedelijk gebied in Nederland klimaatbestendig, water- en hitte robuust ingericht is en beheerd wordt. Voorbeelden hiervan zijn het aanleggen van waterdoorlaatbare bestrating, meer groen en groenblauwe schoolpleinen. Met de klimaatbestendige tramhalte denkt Delfland denkt dus al een stapje verder.”

original_images/GS_HH_TRAM_008.jpg
Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!