Portfolio Haltevoorziening

Portfolio Busstation - Oude-Tonge.

Busstation Oude-Tonge en Heinenoord.

Het nieuwe busstation is modern, toegankelijk en duurzaam. En dat is van groot belang voor de reizigers en de ontwikkeling van kwalitatief goed openbaar vervoer in het gebied Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Zeeland, Drechtsteden en de regio Rotterdam.

Vraag

Ontwerp een nieuw busstation voor Oude-Tonge en Heinenoord, in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

Oplossing

Het oude busstation van Oude-Tonge is gesloopt. Op dezelfde plaats is een ander perron gebouwd. Daarnaast is het busstation in Heinenoord ingrijpend verbouwd. Beide busperrons hebben nieuwe overkappingen, bankjes en wachtplaatsen. Op digitale borden zien de reizigers hoe laat de bus vertrekt.

Het busstation in Heinenoord is transparanter geworden. De oude stenen voorkant is gesloopt. Daar is een glazen gevel voor teruggekomen. Ook is het busstation veel toegankelijker geworden, voor mensen met een rolstoel of een visuele handicap. Op de busperrons zijn geleidelijnen aangebracht. Dat zijn aaneengeschakelde geribbelde tegels. In de geleidelijnen liggen op diverse plaatsen zogenaamde klanktegels.

Resultaat

Tijdens de uitwerking en de uitvoering werd effectief samengewerkt met aannemersbedrijf Van der Ven uit Brakel, die de engineering en de bouw van beide busstations voor haar rekening nam. De reizigersvoorzieningen werden geleverd door OFN.

Meer weten over deze opdracht?

Of laat een berichtje achter.

Bel mij terug.

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!