Portfolio Infrastructuur

Portfolio Geluidsabsorberende wand- en tunnelbekleding

Geluidsabsorberende wand- en tunnelbekleding.

Van Eycken Noise Barriers zijn ontworpen voor toepassing langs spoor-, autowegen en andere geluidsbronnen. De akoestische prestaties van deze schermen zorgen ervoor dat het invallend verkeerslawaai wordt geabsorbeerd. De schermen zijn door hun duurzame en weerbestendige componenten ideaal voor plaatsing op bruggen, of als absorberende bekleding op (tunnel)wanden. Fabrique heeft geholpen om hier een passend frame voor te ontwerpen.

Vraag

De vraag was om een bevestigingsmechanisme voor deze geluidswanden te ontwerpen die snel en flexibele montage vereist. Ook was het belangrijk dat het frame modulair ontworpen werd, zodat de noise barriers er op verschillende manieren in geplaatst konden worden. Hierdoor kan in iedere situatie en omgeving hetzelfde frame gebruikt worden.

Oplossing

De gesloten aluminium cassettes zijn uiterst brandveilig. De systeemeigen klemmechanismen kunnen de panelen zowel horizontaal als verticaal aan het frame bevestigen. Ook zijn het frame en de panelen licht in gewicht, wat resulteert in efficiënte assemblage op locatie.

Resultaat

De panelen kunnen in dit frame tot 6 meter hoog gestapeld worden. Het project Noorderlijn maakt het noorden van Antwerpen in verschillende fasen bereikbaar met de tram, waarbij de lanen zijn ondertunneld. In deze tunnels is in totaal al 3190 m² van de akoestische wandbekleding geïnstalleerd.

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!