Portfolio Professionele producten

Portfolio The Interceptor.

The Interceptor.

Rivieren zijn de belangrijkste bron als het gaat om vervuiling van de oceaan. Het zijn de slagaders die afval van land naar de oceaan brengen. Uit onderzoek van de Ocean Cleanup bleek dat 1000 rivieren verantwoordelijk zijn voor ongeveer 80% van de vervuiling. De Ocean Cleanup wil deze 80%, dus 1000 rivieren, in 2025 getackeld hebben. Fabrique hielp bij het ontwerpen en ontwikkelen van de Interceptor.

Vraag

Als we de oceanen van plastic willen ontdoen, moeten we niet alleen opruimen wat er al in de oceaan ligt, maar ook voorkomen dat nieuw plastic in de oceaan komt. In samenwerking met regeringsleiders en particuliere bedrijven is het ons doel om tegen 2025 deze 1000 meest vervuilende rivieren over de hele wereld aan te pakken.

Oplossing

The Interceptor is het antwoord van The Ocean Cleanup voor rivierafval. Het is de eerste schaalbare oplossing om te voorkomen dat plastic vanuit rivieren de oceanen binnendringt. Het is 100% op zonne-energie, extraheert plastic autonoom en kan in de meest vervuilende rivieren ter wereld werken.

Resultaat

De Interceptor is ontwikkeld door The Ocean Cleanup in nauwe samenwerking met Fabrique. De Ocean Cleanup ontwikkelde de basis van de techniek, Fabrique ontwierp The Interceptor samen met de ingenieurs van The Ocean Cleanup. Het duurde 18 maanden om van een technisch skelet naar een volledig operationele Interceptor te gaan. Vanzelfsprekend zijn we erg trots op dit product.

Meer weten over dit project?

Of laat een bericht achter.

Bel me terug.

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!