Portfolio Signage

Portfolio Bewegwijzering Metro Amsterdam.

Bewegwijzering Metro Amsterdam.

De wayfinding op 31 metrostations binnen het bestaande net in Amsterdam moest geheel worden vervangen, vernieuwd en aangevuld. Het betrof zowel de Oostlijn als de Ringlijn. Van Beem en Van Haagen heeft Fabrique gevraagd hier een systeem voor te bedenken.

Vraag

Ontwerp een scala aan bewegwijzering uiteenlopend van route-informatie op de perrons, bij de ingangen en stationshallen, tot nieuw te plaatsen triangels en kubussen bij de entrees op straatniveau.

Wayfinding amsterdam metro dark

Oplossing

De leadtime van slechts 3 maanden voor het gereedkomen van de productie was een enorme uitdaging, zeker gezien de complexiteit van de diverse producten en de grote hoeveelheid en diversiteit van constructie-engineering met de daarbij behorende sterkteberekeningen. Er werden uitgebreide materiaal- en lichttesten uitgevoerd in de VB&VH Experience; deels in nauwe samenspraak met de opdrachtgever. Nadat iedereen tevreden was begon de uitdaging van de zeer krappe planning pas echt, waarbij vele onderdelen naadloos op elkaar moesten aansluiten. Afwijking of overschrijdingen waren dus geen optie.

Wayfinding amsterdam metro

Resultaat

Door een slimme inventarisatie, productie en logistiek is ook de installatie met een enorme variëteit aan vrijhangende pendellengtes zonder noemenswaardige problemen verlopen. Buiten de stations werden 80 Metro/Rnet kubussen geleverd en geïnstalleerd, deels op palen inclusief de funderingen en deels op zogenaamde uithouders.

Om hinder voor de reizigers te voorkomen werden alle montage-werkzaamheden op de stations in de nachtelijke uren uitgevoerd.

Wayfinding amsterdam metro perron

Meer weten over deze opdracht?

Of laat een berichtje achter.

Bel mij terug.

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!