Portfolio Verlichting

Portfolio Infrarood armatuur.

Infrarood armatuur.

LED is een stuk efficiënter dan halogeenlampen. Bovendien gaat LED verlichting ook veel langer mee. Door deze duurzamere optie volgde een transitie in de wereld van groeilampen.

Vraag

Door te switchen van halogeen naar LED komt er een stuk minder warmte vrij bij de lichtbron. Terwijl deze warmte ook een grote rol speelt bij het sneller laten groeien van gras. Daarom vroeg SGL Fabrique Invent een extra armatuur te ontwikkelen waar een infrarood bron in geïmplementeerd kan worden die genoeg warmte afgeeft.

Oplossing

Het product is opgebouwd uit twee aluminium profielen met daartussen een gezette plaat. Het geperforeerde zetwerk zorgt voor genoeg hitte afdraging. Om de infraroodbron zit een gechroomde plaat gevormd, waardoor de straling het meest efficiënt wordt gereflecteerd. Daarnaast hebben we goed nagedacht over de assemblage in de fabriek en dat het armatuur moeiteloos kan worden geïnstalleerd.

In het grijze Wagoboxje kunnen de kabels weggewerkt worden. Deze kan op een houder met weerhaken geschoven worden, waardoor deze muurvast zit zonder schroeven te hoeven gebruiken.

Resultaat

De infrarood fixture wordt afgewisseld met de LED modules op meerdere verlichtingssystemen van SGL waardoor het gras in voetbalstadions, op golfbanen en op rugbyvelden goed verzorgd blijft op een duurzame manier.

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!