Portfolio Vervoersmiddelen

Portfolio RET - Interieurconcept.

Interieur voor bus, tram en metro.

De RET is het dynamische en moderne openbaarvervoerbedrijf in de zuidvleugel van de Randstad. Ze werken continu aan hun stations, sporen en haltes om een snelle, veilige en comfortabele reis te kunnen bieden. Met een nieuw interieur gaf Fabrique een impuls aan deze ontwikkelingen .

Vraag

Ontwikkel een interieurconcept dat toegepast kan worden in zowel bus, tram als metro. Een snelle, veilige en comfortabele reis bieden moet hier centraal staan.

RET metro op perron.

Oplossing

Er is veel nadruk gelegd op aspecten als schoonmaken en het ontmoedigen van vandalisme en graffiti door middel van materiaal- en kleurgebruik. Belangrijk onderdeel in dit project was de ontwikkeling van het Dolphin zitmeubilair. De "zwevende" zitting maakt het schoonmaken van de vloer een fluitje van een cent.

RET interieur zwevende stoel

Resultaat

Voor bussen en trams is er een zachte (stoffen) uitvoering ontworpen, voor de metro is er een harde (SMC) uitvoering. Om het schoonmaken makkelijker te maken zijn de stoelen zoveel mogelijk zwevend opgehangen. De stoelen zijn voorzien van een leunsteun, wat vooral voor ouderen erg comfortabel is.

Meer weten over deze opdracht?

Of laat een berichtje achter.

Bel mij terug.

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!