Portfolio Zonwering

Portfolio De Micro 2020.

De Micro 2020 vertical screen.

Het werd tijd voor een update van de verticale ZIP screens van Lewens. Deze screens houden wind en lage zon tegen op het terras en in de tuin, maar kunnen ook in kozijnen gemonteerd worden.

Vraag

Ontwerp een ZIP-based verticaal screen dat onder, of achter de andere producten van Lewens geklikt kan worden met een zo klein mogelijke cassette. Ten opzichte van de bestaande screens van Lewens moest deze nieuwe variant dus kleiner en compacter worden. Ook was het vereist dat de screens door middel van schroeven in andere situaties geplaatst kunnen worden zoals bij nismontage of een ander bestaand systeem.

Oplossing

Door middel van speciaal ontworpen connectieprofielen kan de Micro 2020 onder of achter de regengoot van bestaande Lewens glasdaken geklikt worden. Dit maakt de installatie zeer gemakkelijk en snel. Het ontwerp van de cassette is minimalistisch en sluit mooi aan bij de andere producten van Lewens.

Ongeacht de oppervlakte van het doeken dus de grootte van de constructie; de Micro 2020 wordt altijd geïnstalleerd met dezelfde maat cassette. Dit is uniek; de meeste verticale screens hebben een grotere cassette nodig voor grotere constructie om de stijfheid te bereiken waarbij het profiel niet doorbuigt.

Ook bestaat de optie om een zonnecel op de cassette te installeren. Er is ruimte binnenin het profiel voor de accu zodat deze mooi weggewerkt kan worden. Met deze add-in kan het volledige systeem op zonne-energie functioneren.

Resultaat

Zonne- en privacyscherm in XXL-formaat: de Micro 2020 is speciaal ontwikkeld voor grote raamoppervlakken en doorgangen bij glazen daken en veranda’s. De Micro 2020 is beschikbaar in 17 verschillende RAL kleuren en met iedere denkbare kleur of print doek.

Een modulair product met stijlvolle afwerking.

Award winning design

In 2021 wonnen we de iF Design Award met de Micro 2020. De iF Design Award staat voor uitmuntend design en zijn relevantie voor het bedrijfsleven en is een van de belangrijkste kwaliteitslabels ter wereld. Het product is binnen 4 minuten op te bouwen en dankzij het modulaire ontwerp in allerlei verschillende maten verkrijgbaar. Hierdoor scoorden we hoog op functionaliteit en differentiatie. Voor meer informatie over de award bekijk dan hier de website van de iF Design Award.

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!