Services Prototyping

Services Prototyping

Prototyping

Het fysiek maken van onze concepten geeft ons én onze klanten inzicht in het eindresultaat. Dit soort fysieke, vroege modelletjes van een ontwerp worden ook wel prototypes genoemd. Het maken van deze prototypen doen we in house door middel van onze printers, we knutselen zelf wat in elkaar of we raadplegen onze partners om een aluminium behuizing te laten frezen.

Idee bespreken?

Bel Niels. +31 1 52 147 440

Of stuur een bericht via de mail. info@fabrique-invent.nl

Prototypes maken

In onze werkplaats hebben we meerdere 3D printers staan. Laagje voor laagje zetten deze machines onze digitale ontwerpen om in kunststof proefmodelletjes. Door deze manier van rapid prototyping kunnen we duidelijk communiceren met onze klanten over onze ideeën en concepten.

In een later stadium in het ontwerpproces pakken we het professioneler aan en laten we een prototype frezen in de gekozen materialen bij één van onze partners. Dit model geeft meer inzicht in hoe het eindresultaat van het product er uit zal komen te zien waardoor we kunnen inzoomen op de details voor de productie.

Testen en valideren

Naast het gebruiken van je prototype als communicatiemiddel is het ook belangrijk om testjes te doen met je model. Op de computer ziet het er allemaal mooi uit, maar om er achter te komen of je idee werkt zul je toch een prototype moeten maken om je idee te testen. Proof of concept noemen wij dat. Om te kijken of onderdelen goed op elkaar aansluiten; hoe veel kracht er nodig is voor een klikvingertje; of om de verhoudingen van het product in relatie tot zijn omgeving te zien.

Van prototype tot productie

Wanneer het uiteindelijke prototype is goedgekeurd gaan we samen met onze klant uitzoeken hoe het ontwerp seriematig of tot massaproductie gerealiseerd kan worden. Bij seriematige productie komen weer hele andere kennis en technieken kijken dan bij het creëren van eenmalige prototypes. Dankzij onze ervaring hebben we van beide processen verstand en zoeken we per product naar de meest kost en -energie effectieve methode.

Meer weten over prototyping?

Bel .

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!