Blog en nieuws

Niels Schouten

sr. Industrial Engineer / Director

Testen, testen, en testen!

Het is niet vanzelfsprekend dat een ontwerpbureau haar eigen ontwerpen in huis test. Vaak worden er globale tekeningen gemaakt van het gekozen concept, waarna het door een producent verder wordt uitgewerkt tot eindproduct. Het kan gebeuren dat het ontwerpbureau hierbij het product uit het oog verliest, aangezien het ontwerp ‘klaar’ is.

Echter wordt hierbij een belangrijke fase van het ontwerpproces vergeten. Naast dat je geen grip meer hebt op hoe het ontworpen product er daadwerkelijk uit zal komen te zien, krijg je als ontwerper op deze manier ook geen feedback op je gemaakte werk en kan je geen lering trekken uit je ontwerp. Je ontwerp op papier is iets totaal anders dan wanneer je het tastbaar voor je hebt liggen!

Touwtjesmachine.gif

Met deze machine testen we de duurzaamheid van touwtjes.

Een van de belangrijkste aspecten om te testen nadat je ontwerp klaar is, is de manier waarop het product geassembleerd moet worden. Hierbij is het zeer leerzaam om zelf ook het product eens in elkaar te zetten. Sommige dingen kunnen beter, slimmer of makkelijker gemaakt worden. Bij design for assembly probeer je de assemblage van het product zo gemakkelijk en intuïtief mogelijk te maken voor de monteur.

3D-printers-gif.gif

We gebruiken 3D printers om onze concepten te printen en uit te proberen.

Bij Fabrique Invent bouwen we onze producten ook zelf, meerdere malen zelfs. Niet omdat we niks anders te doen hebben, maar omdat we vinden dat dit ons betere ontwerpers maakt! Naast ons kantoor in Delft hebben we ook een grote werkplaats waar we duurtesten, materiaaltesten en UV testen uitvoeren.

In deze aluminium bak zit een sterke UV lamp. Hiermee testen we de effecten van UV licht op verschillende (kunststof) materialen.

Benieuwd naar onze werkplaats en testruimte? Kom gerust een keer langs, want naast testen hebben we ook nog tijd om een bakkie koffie te drinken!

Maar dat bestaat toch al?

Het verschil tussen het ontwikkelen van nieuwe producten en de optimalisatie van bestaande producten.

Niels Schouten

sr. Industrial Engineer / Director

Hoeveel?

Het verband tussen stukgrootte en productiemethodes.

Niels Schouten

sr. Industrial Engineer / Director

Van prototyping naar next-level surprise.

Leg de lat hoog bij het lootjes trekken dit jaar.

Suzan Beinema

Stagiaire Industrieel Product Ontwerpen

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!