Portfolio Consumentenproducten

Portfolio Essent, de slimme thermostaat

De Timer Thermostaat.

Een thermostaat die toegepast wordt in ruimten waarvan de gebruiker niet degene is die de energierekening moet betalen. Essent levert, dankzij Fabrique, een thermostaat van deze tijd die geschikt is voor deze situatie.

Vraag

Tegenwoordig gebeurt er veel op het gebied van slimme thermosstaten. Ze zijn bijna niet meer weg te denken uit elk huishouden. Om deze reden heeft Essent ons gevraagd een redesign te gemaakt van hun al slimme Timer-thermostaat.

Essent oude thermostaat

Oplossing

Deze Timer-thermostaten hebben, zoals de naam al zegt, een timer die ervoor zorgt dat de thermostaat na een door u als eigenaar gekozen tijd terugschakelt naar een lagere temperatuur. Afhankelijk van de versie die u kiest, gebeurt dat op basis van bediening of beweging.

Voor het herontwerp hebben we alle mogelijkheden binnen de toegepaste techniek tegen het licht gehouden en zijn daarmee tot een ontwerp gekomen. De functies en inhoud van de thermostaat stonden al vast. De focus lag dan ook op het ontwerpen van een moderne maar tijdloze behuizing met daarin de al bestaande componenten.

Resultaat

Een thermostaat met een fris uiterlijk dat beter aansluit bij de huidige tijd en de wensen van de gebruikers.

Timer Thermostaat huiskamer

Meer weten over dit project?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!