Portfolio Consumentenproducten

Portfolio Glaswand

Geruisloze en veelzijdige glaswand.

Voor de firma Lewens, heeft Fabrique in 2016 een glaswand ontwikkeld, die geruisloos heen en weer zoeft en te bestellen is in een groot aantal configuraties. Een glaswand die in elke situatie inzetbaar is.

Vraag

Ontwerp een glaswand die geplaatst kan worden onder bestaande glasdaken. Dit geldt voor de glasdaken van eigen merk zoals de Vetro, Puro en Integrale, als voor glasdaken van concurrenten. De glaswand moet verscheidene configuraties hebben, dit geldt voor het afsluitmechanisme, als de configuratie deuren. Eveneens moet de glaswand een hoogteverschil van de grond kunnen opvangen.

Glaswand Zijkant glasdak

Oplossing

Via slim ontworpen loopwagens, met een grondig onderzoek naar het benodigde loopvlak voor zowel de rails als de wielen, is een glaswand gecreëerd die vrijwel geruisloos heen en weer schuift.

In de loopwagens zit een verstelmechaniek om elke deur individueel te kunnen verstellen, zonder dat hij zijn connectie met de andere deuren verliest. Zo is elke glaswand te optimaliseren, zonder dat de gebruiker er aan de buitenkant iets van ziet.

Met slechts enkele profielen is een glaswand op te bouwen onder elk glasdak. Het is grotendeels in de fabriek al te monteren, waardoor het voor resellers en de gebruiker een goedlopend product is.

Resultaat

De glaswand werd op de R&T beurs in Stuttgart enthousiast ontvangen. De bestellingen liepen op de productie vooruit. Ondertussen wordt de glaswand in allerlei configuraties verkocht, van 3-6 deuren, waarbij de deuren naar elkaar toe of in één lijn bewegen.

Meer weten?

Of laat een berichtje achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!