Portfolio Haltevoorziening

Portfolio De nieuwe generatie perronmeubilair

De nieuwe generatie perronmeubilair.

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Ze willen het spoornetwerk veiliger, betrouwbaarder, punctueler en duurzamer maken en werken daar dagelijks aan. Een nieuwe generatie perronmeubilair gaat hier aan bijdragen.

Vraag

Ontwerp een compleet pakket perronmeubilair. Bestaande uit: banken, wachtruimten, vertrekstaatkasten, windschermen en afvalbakken voor het programma stationsoutillage van ProRail.

Oplossing

De combinatie OFN-Epsilon-Fabrique ontwikkelt, produceert en plaatst, in opdracht van ProRail, en naar het gedachtegoed van bureau Blom&Moors. Het gaat om banken, wachtruimten, vertrekstaatkasten, windschermen, betonnen zitobjecten en afvalbakken voor het programma stationsoutillage van ProRail. ProRail wil met het nieuwe meubilair en de perron aankleding het verblijf op de stations comfortabeler maken. Uitgangspunt bij het ontwerp is dan ook dat de meubels comfortabel zijn, goed ogen, maar ook duurzaam zijn wat betreft onderhoud en levensduur

Resultaat

Het gesteste meubilair kreeg een hoge reizigerswaardering. Den Haag CS, Rotterdam CS, Hoevelaken en Groningen Europapark krijgen als eersten de nieuwe reizigersvoorzieningen. Komende jaren zullen ook andere stations bekleed worden.

Meer weten over deze opdracht?

Of laat een berichtje achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!