Portfolio Infrastructuur

Portfolio Absorberend en isolerend geluidsscherm.

Frame voor geluidsschermen

Van Eycken produceert, levert en plaatst diverse metaalconstructies op maat, geluidsschermen en voertuigkerende constructies. In samenwerking met Fabrique zijn deze nieuwe geluidsschermen voor langs de autoweg ontwikkeld.

Vraag

Van Eycken heeft een innovatief pakket ontworpen bestaande uit drie lagen die wordt gebruikt een goede demping en weerstand op te bouwen voor geluid naast snelwegen. Voor deze drielaagse schermen bestond nog geen passende assemblage mogelijkheid, en dus was van Eycken op zoek naar een goed dragende constructie die aan de bouwnormen voldoet.

Oplossing

Fabrique heeft deze modulaire draagconstructie, bestaande uit aluminium extrusie profielen, ontworpen. De verticale klemmechanismen zijn zo ontworpen dat de geluidsschermen zowel tussen als voorliggend aan de structuur bevestigd kunnen worden. Dit, zodat wanneer de ruimte beperkt is, de schermen ook tussen de verticale staanders geplaatst kunnen worden. Een van de grootste voordelen aan de gesloten aluminium cassettes is de snelheid van de assemblage op locatie.

Resultaat

Het frame is modulair ontworpen, zodat ook bijvoorbeeld de transparante geluiddempende panelen die van Eycken ontwikkelt in combinatie met ditzelfde ophangsysteem gebruikt kunnen worden. Aan de rand van verscheidene autowegen in Belgiƫ zijn de geluidsschermen inmiddels te bewonderen.

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!