Portfolio Signage

Portfolio Stationsbewegwijzering - Prorail

Bewegwijzering voor stations.

Op stations hangt bewegwijzering waar dagelijks miljoenen ogen naar kijken. Lichtbakken en borden waarbij in een oogopslag duidelijk is waar je als reiziger heen moet. Prorail, verantwoordelijk voor het spoorwegnet, bereikt dit dankzij de bewegwijzering van Fabrique.

Vraag

Ontwerp lichtbakken en bebording voor alle stations van de Nederlandse Spoorwegen. De stations moeten worden voorzien van nieuwe bewegwijzering.

NS bewegwijzering Delft

Oplossing

Fabrique ontwikkelde een bouwsysteem van aluminium, kunststof en staal en adviseerde op het gebied van elektronica, verlichting en coatings. Op basis van het uiteindelijke ontwerp heeft Fabrique een technisch bestek geschreven voor een Europese aanbesteding en geadviseerd bij het selecteren van een producent. Vervolgens waren wij verantwoordelijk voor de technische begeleiding van de implementatie. Voor het beheren en beheersen van het project zijn handleidingen geschreven zodat het bewegwijzeringsysteem ook over 20 jaar nog reproduceerbaar is.

bewegwijzering station liggend

Resultaat

Fris ogend maar vooral duidelijke bebording die gemakkelijk naar elke afmeting te vertalen is. Dit in combinatie met verschillende hulpstukken als pendels en portalen creëert een groot scala aan verschillende uitvoeringen.

bewegwijzering Amersfoort

Meer weten over deze opdracht?

Of laat een berichtje achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!