Portfolio Consumentenproducten

Portfolio Sit-i ergonomische kruk

Dynamische kruk Sit-i.

Het vele zitten op het werk is voor veel mensen een trigger voor rugklachten. Zwakke rug en -corespieren zorgen ervoor dat de zithouding die mensen aannemen verslechtert wat kan resulteren in rugpijn.

Vraag

Ontwikkel een dynamische kruk die voor alle werkplekken geschikt is. Van kantooromgeving tot aan de medische sector. Mensen met een zittend beroep krijgen vaak te maken met rugklachten. Actief ofwel dynamisch zitten helpt de houding te verbeteren en rugklachten te voorkomen en verhelpen. De Sit-i kruk zorgt ervoor dat de diepe rugspieren en de core versterkt worden. Dit omdat je je houding constant aan het verbeteren bent op de Sit-i. Aan Fabrique Invent de vraag om een ontwerp te maken wat aan al deze eisen voldoet.

Vanuit fysiotherapeuten kwam ook de vraag om ‘zit-data’ uit de kruk te kunnen halen. Met behulp van data over de zithouding van de gebruiker kan de fysiotherapeut zijn/haar patiënt nog beter helpen.

Oplossing

Om de Sit-i ook geschikt te maken voor de medische sector kwam er een nieuwe uitdaging bij. Belangrijk voor dit type werk is dat de kruk hygiënisch gehouden kan worden. Dit is vooral van belang bij de over elkaar bewegende schaaldelen van de voet; deze zijn ontworpen op een manier dat er nergens stof of vuil in blijft zitten. Naast dat het hygiënischer is, zorgt het ook voor een langere levensduur van het product.

Een andere uitdaging was om het draaipunt van de voet zo laag mogelijk te houden. Een laag draaipunt zorgt namelijk voor meer stabiliteit. Hierbij berekenden we de maximale bewegingshoek die te bereiken was met een zo laag mogelijk draaipunt, en implementeerden deze in de kruk.

Voor het uitlezen van zit-data hebben we een speciale versie van de Sit-i-Sensortube ontwikkeld. Deze tweede versie van de kruk heeft slimme meetapperatuur in zich wat fysiotherapeuten uit kunnen lezen.

Resultaat

Een dynamische kruk die op alle werkplekken gebruikt kan worden. De kruk biedt veel stabiliteit door zijn lage draaipunt. Door de twee bewegende elementen boven én onderin de kruk ben je als gebruiker constant bezig met het verbeteren van je houding wat rugklachten voorkomt en behandeld.

SitRob dynamic chair twins

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!