Portfolio Consumentenproducten

Portfolio Inspector

Nieuw licht op kunst.

Samen met Feddow Claassen hebben we een tool ontwikkeld die het inspecteren van kunst makkelijker maakt. De Inspector loupe is handzaam en heeft verschillende mogelijkheden.

Vraag

Ontwikkel een handzaam en produceerbaar product dat via UV-licht en gepolariseerd licht verscheidene kunstobjecten kan inspecteren voor restauratie-doeleinden en gebruik door kunstliefhebbers.

Contextbeeld loop inspector Fabrique invent

Oplossing

Een loupe met verscheidene functies die in meerdere velden toepasbaar zijn. Alle elementen zijn geplaatst in een handzaam object in de vorm van een loupe. Er is gebruik gemaakt van een aluminium behuizing vanwege de goede hitte-dissipatie eigenschappen en omdat het een makkelijk te bewerken materiaal is. Er zijn coromandel handvaten aan toegevoegd om het fijn in de hand te laten liggen en het product klasse te geven.

De loupe die is ontwikkeld bevat verscheidene LED’s en polarisator-filters. Via de polarisator-filters kan men de kleuren van schilderijen beter naar voren brengen die onder de vernislaag liggen. Daarnaast is het mogelijk om te zien hoe het schilderij is opgebouwd en wat er gerestaureerd is aan het schilderij. Naast schilderen kunnen lijm- en roestplekken geïnspecteerd worden aan de hand van uv licht.

Resultaat

De loupe was te bewonderen op de Tefaf antiekbeurs. We hebben enthousiaste reacties ontvangen en de eerste exemplaren zijn verkocht. De eerste batch is in bestelling.

Meer weten?

Of laat een berichtje achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!