Portfolio Professionele producten

Portfolio Custom behuizing voor componenten.

Custom behuizing voor componenten.

Bij S[&]T bieden ze software en hardware oplossingen voor allerlei vraagstukken die gerelateerd zijn aan ruimtevaart. Zo ook vragen over de signalen van navigatiesatellieten.

Vraag

Iedereen maakt wel eens gebruik van navigatiesatellieten en vaak ook zonder dat we het zelf doorhebben. Bijvoorbeeld het vinden van de route naar je vakantiebestemming, maar denk bijvoorbeeld ook aan de navigatie van vliegtuigen en schepen. Omdat veel gebruikers op satellietsignalen vertrouwen voor hun navigatie, is het van belang dat deze signalen goed gemonitord worden. S[&]T heeft een systeem ontwikkeld wat verstoringen en/of spoofing van satellietnavigatie signalen kan monitoren. Om dit systeem goed te kunnen testen was er een box nodig om de componenten van het systeem te beschermen. De box zou voor het testen gemakkelijk gebruikt moeten kunnen worden, en dus handheld moeten zijn.

Oplossing

Dit project was even schakelen voor ons. Normaal gesproken ontwerpen we producten die in grotere getalen geproduceerd worden, echter zullen er in deze fase van het project maar een paar boxen besteld worden. Er zijn, om de functionaliteit te vergroten, twee verschillende behuizingen ontworpen om de componenten in te waarborgen. Alle componenten hebben een logische plek gekregen en zijn ook waar mogelijk gefixeerd.

Resultaat

Door eerst de ontwerpen van de boxen te 3D-printen bij ons in de werkplaats kon S[&]T de componenten op de desbetreffende plekken installeren om te kijken of alles goed zat en de eerste testen doen. Toen dit vervolgens naar wens was, zijn de behuizingen uit aluminium gefreesd bij een van onze partners. Inmiddels zijn de boxen volledig geĂŻnstalleerd en zijn de testen succesvol uitgevoerd. Daarbij zijn weer allerlei ontwerp wensen naar voren gekomen die meegenomen zullen worden in een volgende ontwikkelfase.

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!