Portfolio Professionele producten

Portfolio Indrukwekkende groeilamp voor stadions.

Gezond gras met de BU50 groeilamp.

SGL is ontwikkelaar van allerlei soorten systemen die helpen een hoge kwaliteit gras op sportvelden te bewaren. Voor de meeste stadions geldt dat er jaarlijks niet genoeg zonlicht binnenkomt om een stabiele, gezonde grasmat te kunnen groeien. Hiervoor ontwikkelt SGL oplossingen. Onder andere lampen om het gras sneller te laten (terug)groeien en een consistente en gezonde grasbedekking over het gehele oppervlakte te bereiken; het hele jaar door.

Vraag

SGL had het eerste idee en ontwerp van deze veldlamp op papier, waarbij Fabrique heeft geholpen het ontwerp realiseerbaar en productieklaar te maken. Het belangrijkste hierbij was dat het huidige ontwerp qua constructie nog niet stijf genoeg was voor de toepassing. Ook was de wens dat dit product zo snel en gemakkelijk mogelijk opgebouwd en gebruikt zou kunnen worden op locatie. Er is nagedacht over de (dis)assembly en modulariteit van het systeem, zodat de losse onderdelen makkelijk gerepareerd kunnen worden indien nodig.

Oplossing

Door de constructie en materiaalkeuzes van de behuizing aan te passen kon er wel genoeg stijfheid en sterkte behaald worden. De veldlamp wordt vanuit de fabriek geleverd als één simpel pelletpakket, die moeiteloos te assembleren is. Door geavanceerde engineering en slimme productiemethodes staat dit product ook voor lage investeringskosten, minimale verzendkosten en lage operationele kosten. Na de soepele opbouw van de BU50 bij aanschaf, is dit product ook ergonomisch tijdens alledaags gebruik. Door middel van de geïntegreerde trekhandvaten kan de BU50 moeiteloos over het veld verplaatst worden. Wanneer de handvaten weer ingeklapt zijn blokkeren ze automatisch de wielen van het systeem, zodat deze niet uit zichzelf weg kan rollen. Dit soort slimmigheden maakt de BU50 een fijn en efficiënt systeem om mee te werken.

Resultaat

De groeilamp heeft 7 light fixtures waarmee een gebied van 50 m² behandeld kan worden. De BU50 is inmiddels bij meerdere stadions en sportvelden geplaatst om het gras na wedstrijden en evenementen weer te kunnen herstellen. Met trots mogen we nu naast ons ontwerp voor de kleinere BU10 groeilamp van SGL ook de indrukwekkende BU50 aan ons portfolio toevoegen.

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!