Portfolio Straatmeubilair

Portfolio Geoptimaliseerd containerslot

Geoptimaliseerd containerslot

Je ziet steeds meer ondergrondse containers verschijnen. Ze zijn hygiƫnischer en zorgen voor een netter straatbeeld. De buurtbewoner kan gebruik maken van de container door middel van een pasje of tag. Hiermee ontgrendeld het slot en kan het huishoudelijk afval in de container gegooid worden.

Vraag

Het huidige systeem laat valse openingen toe. Dit wil zeggen dat het slot door middel van forceren omzeild kan worden. Dit moet mechanisch verholpen worden, zodat het slot betrouwbaar is. Ook had het huidige slot last van lekkages in de manchet. Deze komt soms tussen prullenbakonderdelen waardoor deze geperforeerd wordt en vervangen moest worden.

Oplossing

Het containerslot heeft een aantal optimalisaties gekregen. In plaats van gebruik te maken van een pen is er een POM blok in de behuizing ontworpen. Dit blok heeft een breder aanloopvlak zodat de krachten worden opgevangen en de behuizing niet vervormd. Ook zorgt het blok voor minder valse transacties. Wanneer de elektriciteit onverwachts is afgesloten, bijvoorbeeld door een stroomstoring, kan het slot alsnog mechanisch geopend worden.

Om waterlekkage in de mechaniek te voorkomen is er gebruik gemaakt van een manchetafsluiting. Hierdoor is het slot waterdicht.

Resultaat

Het slot kan door middel van twee bouten en moeren via de sleuven in de container worden gemonteerd.

Met een paar kleine aanpassingen zijn de ondergrondse containers van Newwaste veiliger, betrouwbaarder en makkelijker in gebruik geworden.

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!