Portfolio Verlichting

Portfolio De Lichtlijn voor Amsterdamse Oostlijn

De Lichtlijn voor Amsterdamse Oostlijn.

Goede verlichting is van essentieel belang voor een prettige en veilige omgeving. Een ruimte bekleden met verlichting is RX-Light niet vreemd. Inspringen op deze opdracht was dus vanzelfsprekend. Een lichtlijn in combinatie met speakers en camera's voor de Oostlijn van Amsterdam.

Vraag

Ontwikkel een lichtlijn die past bij de uitstraling van de nieuwe stations. De stations van de metro Oostlijn moeten voorzien worden van verlichting, speakers en camera's. Dit alles moet gecombineerd worden.

Lichtlijn amsterdam Madeweg Fabrique

Oplossing

Omdat geen station hetzelfde is, hebben we de lichtlijn opgedeeld in modules die gemakkelijk te koppelen en vaker te gebruiken zijn. Het aantal verschillende modules is zo klein mogelijk gehouden. De lichtlijn bestaat uit twee extrusieprofielen waarin de componenten gemakkelijk te monteren zijn.

Aan de bovenkant zit een klep voor wanneer service nodig is. De lichtlijn is voorzien van speakers om de reiziger te informeren, verlichting dat naar boven en onder uitstraalt en beveiligingscamera’s. Dit alles is netjes weggewerkt zodat het geen afbreuk doet aan de gehele uitstraling.

Resultaat

De Lichtlijn wordt ontvangen als een mooie toevoeging aan de ruimte en zal negen verschillende stations langs de Oostlijn in de spotlights zetten.

Lichtlijn amsterdam Madeweg 2 Fabrique

Meer weten over dit project?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!