Portfolio Verlichting

Portfolio Lichtarmatuur voor kassen.

Lichtarmatuur voor kassen.

Samen met Dutch Lighting Innovations heeft Fabrique Invent een nieuw verlichtingssysteem ontworpen en geproduceerd voor de wereldwijde glastuinbouw. Deze LED armaturen zorgen ervoor dat de planten zo efficiƫnt mogelijk groeien.

Vraag

Na lange tijd succesvol inkooparmaturen te hebben verkocht besloot Dutch Lighting Innovations dat er ruimte was voor een custom optimalisatie. Op basis van gebruikservaringen van hun klanten en innovaties in de sector ontstonden nieuwe eisen aan de verlichting die vertaald moesten worden naar een nieuw ontwerp. Hiervoor schakelden zij ons in. Een van deze optimalisaties was om van 800 Watt naar 1000 Watt te gaan per armatuur.

Oplossing

Het integreren van meer LEDs per armatuur vergroot het vermogen, maar resulteert ook in een nieuwe uitdaging op het gebied van de hittedistributie. Dit hebben we opgelost door te spelen met de vorm van het armatuur en door slim materiaalgebruik.

Daarnaast moest de lamp waterdicht zijn. Door gebruik te maken van membranen in de eindkappen kan er wel hete lucht uit de lamp, maar geen water in de aluminium profielen komen.

Ook is er voor gekozen de voedingsbox buiten het armatuur te plaatsen, zodat meerdere armaturen dichter bij elkaar gekoppeld kunnen worden. De voedingsbox kan er dan boven gehangen worden in plaats van tussen de LEDs, waardoor er meer oppervlakte aan licht is.

Resultaat

Naast het gloednieuwe ontwerp voor het armatuur hebben we ook een gave teaser video en renders van dit product mogen maken door middel van 3D animatie. De armatuur is inmiddels in productie.

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!