Portfolio Verlichting

Portfolio Nova

Toekomst licht.

De Cath was het meest verkochte lichtarmatuur van Dutch Electro. Na jaren succesvol over de toonbank te gaan, werd het tijd voor een 2.0 versie.

Vraag

Het nieuwe armatuur moet de toekomst zijn. Hoe ziet hét armatuur van de toekomst er uit en wat voor kenmerken horen hierbij? De vraag was duidelijk: creëer het toonaangevende armatuur voor de automotive industrie.

Nova Montage

Oplossing

Het probleem met LED verlichting is vaak de vorming van zogenaamde 'spots'. Deze spots geven een minder mooi effect. Een manier om dit op te lossen is bijvoorbeeld om de afstand tussen de diffuser en de LED te vergroten.

Echter is er voor de Nova voor een andere richting gekozen. Door het licht van de LEDs gericht te sturen wordt er een totaal diffuus lichtgevende plaat gecreëerd. Deze oplossing geeft heel fijn licht voor het oog en het verlicht de ruimte gelijkmatig. Omdat de Nova voornamelijk bedoelt is voor de automotive sector is het ontwerp ook zo plat en compact mogelijk geconstrueerd.

Resultaat

Het is een lichtgewicht opbouw armatuur geworden met minimale assemblagetijd. De Nova heeft een elegante touch switch op één van de eindkappen gekregen. Door middel van dit knopje kan het licht gedimd worden, maar ook kan ermee worden geswitcht van wit licht naar rood, groen of blauw nachtlicht.

Doordat het armatuur is opgebouwd uit aluminium extrusie profielen is dit ontwerp met een paar aanpassingen om te bouwen naar verschillende configuraties. Naast het Nova opbouwarmatuur is er nu ook een Nova XL ontwikkelt.

Meer weten?

Of laat een bericht achter

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!