Portfolio Zonwering

Portfolio Zonwering voor onder of boven glasdaken.

Zonwering voor onder of boven glasdaken.

De Portofino biedt bescherming tegen felle zon, warmte en regen. Het zonnescherm is zo ontworpen dat hij compact is en gemakkelijk onder én boven de terrasoverkapping gemonteerd kan worden.

Vraag

Ontwerp een zonnescherm wat onder of boven de bestaande glasdaken van Lewens met kliks bevestigd kan worden. In tegenstelling tot de bestaande Ancona van Lewens moet dit nieuwe systeem volledig ZIP-based zijn, iets wat nog nooit in een horizontaal systeem geïmplementeerd is. Naast de bevestiging aan een bestaande constructie moet het scherm ook self-supporting zijn op in hoogte verstelbare poten.

Oplossing

De Portofino is opgebouwd uit aluminium extrusieprofielen, waardoor allerlei verschillende configuraties mogelijk zijn voor in verschillende situaties. Alle onderdelen kunnen zonder tools in elkaar geklikt worden, wat de Portofino een aantrekkelijk product maakt voor de installateurs in het veld.

Ook zijn er in de wandcassette knoppen geïntegreerd waarmee de doekrol van onderen blootgesteld kan worden. Hierdoor kan de doekrol vervangen worden zonder dat het gehele frame afgebouwd hoeft te worden. Door het slimme ontwerp van het aluminiumprofiel van de cassette, kunnen er LED lichtjes onderin geschoven worden. Kortom: een modulair systeem wat in een recordtijd is opgebouwd.

Resultaat

De aluminium constructie kan ZIP-screens tot 30 m² dragen zonder extra ondersteuning te hoeven plaatsen. Alle bovengenoemde aspecten zorgen ervoor dat de Portofino modulair is, wat hem passend maakt voor ieder terras.

Aluminium Profile Award 2020 Winner

Met het geleidingsprofiel van de Portofino wonnen we in 2020 de Aluminium Profile Award! De onderscheiding staat voor innovatieve aluminium profielen. Hierdoor weten we dat we op de goede weg zitten als ontwerpbureau.

German Design Award Winner 2022

De German Design Award is de premium award van de German Design Council. Met zijn wereldwijde spectrum en internationale aantrekkingskracht is het een van de meest prestigieuze prijzen in het designlandschap in alle sectoren. In 2022 wonnen we de German Design Award met de Portofino.

Portofino zonwering als pergola configuratie.

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!