Blog en nieuws

Niels Schouten

sr. Industrial Engineer / Director

Onze top 5 boeken voor ontwerpers.

In deze blog willen we het hebben over onze top 5 meest interessante boeken voor productontwerpers. Wat ons betreft mogen deze titels niet ontbreken in je boekenkast!

 1. Mechanisms and mechanical devices
  Dit boek is voor de echte technische ontwerpers. Wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met producten waar aandrijvingen en bewegingen nodig zijn, is dit boek de perfecte inspiratiebron. Ondanks dat het boek wellicht wat gedateerd is, zijn de illustraties ideaal om snel inzicht te krijgen in de mogelijkheden die je als ontwerper hebt.
 2. Materiaalkeuze voor ontwerpers
  In dit boek wordt de basis van ontwerpen op materiaalgebied beschreven. Dit boek is alleen al ideaal vanwege de overzichtelijke lijst van materialen en specificaties, deze vind je helemaal achterin het boek. Ook staan daar de meest gebruikte constructie formules. Dit boek slingert bij ons op kantoor rond en wordt er meerdere malen per week bij gepakt om snel wat dingen op te zoeken.
 3. Fabory catalogus
  Het is misschien niet echt een boek, toch komt deze altijd van pas. Onwijs veel producten zijn voorzien van bouten, moeren en andere bevestigingsmiddelen. Je kan natuurlijk zelf een schroef gaan ontwerpen, echter is dit niet echt zinvol... Alles op dit gebied is al eens uitgevonden en tot op de laatste vezel geoptimaliseerd. Daarnaast is alles wat standaard is goedkoop. Een zo compleet mogelijke catalogus die voorziet in zoveel mogelijk bevestigingsmiddelen is ideaal om als ontwerper bij je te hebben. Persoonlijk hebben we die van Fabory in onze kast staan, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.
 4. Technisch zakboek
  Dit boek heeft eigenlijk geen uitleg nodig! Iedere ingenieur heeft hier wel eens in moeten bladeren. Omdat ontwerpen zo’n veelzijdig vak is, is het onmogelijk om alle rekensommetjes, formules en ezelsbruggetjes te onthouden. Het antwoord vindt men in het technisch zakboek.
 5. Delft Design Guide
  Als Delfts ontwerpbureau kan dit boek uiteraard niet ontbreken. Ontwerpprincipes, tips and tricks; alles wordt hierin besproken. Daarnaast hebben een aantal collega’s van Fabrique Strategic Design aan dit boek bijgedragen.
Top5Boeken_alle booken portrait.jpg

Inkijkje bij ons groene kantoor.

De collectie planten op ons kantoor in Delft.

Els ter Haar

Industrial Designer / CGI

Testen, testen, en testen!

Het belang van je ontwerpen valideren en hoe wij dit aanpakken.

Niels Schouten

sr. Industrial Engineer / Director

Patenten 101.

Wanneer en hoe vraag je een patent aan voor je product?

Theo Wolters

Managing Partner

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!