Portfolio Consumentenproducten

Portfolio Ophangbare balkontafel

Ophangbare balkontafel

Balkontafels.nl vindt dat iedereen moet kunnen genieten van de zon op zijn of haar balkon. Daarom bieden ze voor mensen met een balkon een unieke tafel aan. De tafel is eenvoudig aan de balustrade van het balkon te monteren en biedt 6 plekken om bij aan te schuiven.

Vraag

Balkontafels.nl heeft een goedlopend ontwerp voor de hier boven beschreven balkontafel. Echter wilden ze voor het product de assemblagetijd sterk verminderen. Aan Fabrique Invent de vraag om op detailniveau op zoek te gaan naar manieren waar in het productieproces aan tijd gewonnen kan worden.

Oplossing

Door het ontwerp om te zetten naar aluminium profielen hebben we het assemblageproces vergemakkelijkt. De opbouw binnenin het product is veranderd, zonder de uitstraling van het product aan te passen. Kleine slimmigheden in het profiel maken de assemblage sneller. Zo zitten alle schroeven en schroefgaten nu altijd op de juiste positie en is de plek voor de verstevigende dwarsbalk geïntegreerd in het voor en -achter profiel. Naast optimalisatie van de assemblage is ook de tafel sterker geworden en kan deze meer belasting aan. Een win-win situatie!

Resultaat

Een balkontafel die gemakkelijk én binnen minder tijd te assembleren is zonder het karakter en de uitstraling van de tafel te veranderen.

Door opnieuw naar de opbouw van een product te kijken kunnen er kleine aanpassingen gemaakt worden waardoor het ontwerp geoptimaliseerd wordt. Meer over deze aanpak lees je op onze Services pagina.

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!