Portfolio Haltevoorziening

Portfolio GVB

Makkelijker je kaartje kopen bij het GVB.

Het wachten bij kaartverkoopautomaten voor de Amsterdamse bus, tram en metro moet binnenkort tot het verleden behoren. Samen met het GVB ontwierp Fabrique gebruiksvriendelijkere automaten. Het hoofddoel: snellere doorstroming.

Vraag

De huidige kaartautomaten van het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. We kregen de vraag om een nieuwe automaat te ontwerpen. Het is de eerste keer dat het GVB een ontwerpbureau inschakelt voor deze opdracht.

Oplossing

We werkten aan een heldere gebruikersflow voor alle doelgroepen, met vriendelijkere instructies in de taal van de gebruiker. Veel aandacht kreeg het samengaan van het technische ontwerp (de vorm en materiaal van de kast) en user interface (de digitale en fysieke bedieningselementen).

GVB-TVM-Full front right User.jpg

Resultaat

De nieuwe automaten worden naar verwachting in 2018 geĂŻnstalleerd. Ons basisontwerp vormt het uitgangspunt bij de aanbesteding. Samen met Fabrique International Strategic Design Company blijven we bij het hele proces betrokken. Zo kunnen we ook tijdens de realisatiefase de kwaliteit blijven bewaken.

Grijze TVM in omgeving

Meer weten over deze opdracht?

Of laat een berichtje achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!