Portfolio Professionele producten

Portfolio Vrijstaande en modulaire draagconstructie.

Vrijstaande draagconstructie.

Waar patiomeubels zoals glasdaken en zonweringen normaal gesproken vaak aan een een wand bevestigd worden, is dit niet altijd mogelijk. Door middel van een vrijstaande constructie kan je toch genieten van zonwering in je tuin, zonder dichtbij zijnde façade.

Vraag

Ontwerp een vrijstaande draagconstructie waar alle bestaande systemen van Lewens aan beide zijdes opgehangen kunnen worden. Deze systemen bestaan uit zonweringen met verschillende groottes en vormen aan cassettes en glazen overkappingen. De uitdaging van dit project is om de constructie zo stijf mogelijk te maken, zodat deze de variërende gewichten van de producten kan dragen. Ook wordt er rekening gehouden met mogelijke weersomstandigheden zoals zware windkrachten, sneeuwbelasting en UV straling. Deze parameters hebben invloed op de vormgeving van de constructie en materiaalkeuze.

Oplossing

We hebben een aluminium extrusieprofiel ontworpen dat stijf genoeg is om aan beide zijden een product van Lewens te kunnen dragen. Wanneer er maar één kant gebruikt wordt, wordt de andere zijde mooi afgewerkt met een afdekprofiel. Met bijpassende brackets kunnen de verschillende systemen aan de draagconstructie bevestigt worden. Bovenop het draagprofiel kan ook een dakje geklikt worden, waardoor er geen regen tussen de profielen door kan druppelen. Onderin het draagprofiel is ruimte om een heater of een LED licht te bevestigen.

Resultaat

Dit product is niet alleen aantrekkelijk voor particulier gebruik in een tuin of patio, maar ook voor de gastronomische sector. Om bijvoorbeeld een terras te overdekken en beschermen tegen de zon en regen. De constructie is stijf genoeg voor zonweringen en glasdaken tot wel 6 meter breed, aan beide zijden!

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!