Portfolio Verlichting

Portfolio Enkelvoudig lichtarmatuur.

Enkelvoudig lichtarmatuur.

Na het ontwerpen van een armatuur wat 1000W licht kan uitstralen kwam vanuit Dutch Lighting Innovations de vraag om ook een enkelvoudige variant vorm te geven.

Vraag

In dit armatuur zal een ander type lamp komen: verrood licht. Verrood licht is een reeks licht aan het extreem rode uiteinde van het zichtbare spectrum, net voor infrarood licht. Planten gebruiken dit licht als energie voor de fotosynthese, waardoor ze efficiënter groeien. Ontwerp een enkelvoudig armatuur met aansluitende voedingsbox.

Uitdaging

Omdat dit armatuur minder vermogen heeft dan het 1000W armatuur hoeft het aluminium profiel minder hitte te dissiperen. Ondanks dat de vorm simpel gehouden moest worden is er wel rekening gehouden om in dezelfde vormfamilie te blijven als de andere armaturen van Dutch Lighting Innovations. Het profiel is door zijn vormgeving ook makkelijker te lijmen. De eindkappen zijn zo ontworpen dat er maar één matrijs nodig is, dit scheelt productiekosten en tijd in de assemblage.

Resultaat

Naast het lichtarmatuur is er ook een smalle voedingsbox bij ontwikkeld, zodat deze in serie geplaatst kunnen worden. Met de voedingsbox kunnen 3 armaturen worden aangestuurd. De ventielen en koppelstukken die zijn gebruikt maken het armatuur compleet waterdicht. De armaturen zullen worden opgehangen in de tuin en kassenbouw.

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!