Portfolio Zonwering

Portfolio Zonwering en overkapping in één.

Zonwering en overkapping in één.

In alle seizoenen en bij elk weer van het terras genieten: als glazen dak met geïntegreerd zip-zonnescherm is Murano Integrale Z de perfecte bescherming tegen alle weersomstandigheden, ook voor grote oppervlakken. Wij ontwierpen dit innovatieve product voor zonwering fabrikant Lewens.

Vraag

Nadat we voor Lewens al verschillende zonweringen en glasdaken hebben mogen ontwerpen, kwam dan nu ook de vraag om deze producten met elkaar te integreren. Hierdoor hoeft de klant deze 2 producten niet meer los te kopen en kan het systeem sneller en gemakkelijker worden opgebouwd. Ook wilde Lewens dat het doek ZIP-based zou zijn, waardoor deze aan de zijkanten is ingespannen. Dit zorgt ervoor dat er geen wind onder het doek kan komen en er geen lichtspleten ontstaan.

Oplossing

De Murano Integrale Z is een modulair systeem geworden wat in allerlei verschillende afmetingen geproduceerd kan worden. Met een maximale oppervlakte van 35 vierkante meter hebben de profielen een bepaalde stijfheid nodig die bereikt is door materiaalkeuze en slimme constructie. Ook is er na gedacht over het afvoeren van regenwater; via de daksparren, regengoot en de binnenkant van de palen kan het water weglopen.

Resultaat

Door slim na te denken over de opbouw van dit product kunnen de meeste subassemblages al in de fabriek gemonteerd worden. Vervolgens is het assembleren van het systeem in het veld een fluitje van een cent, wat dit systeem een voordeel geeft ten opzichte van de concurrent. Eenmaal opgebouwd is de Murano Integrale Z plug and play; het doek kan door middel van een afstandsbediening worden aangestuurd.

Award winning design

Al 18 jaar bieden de gevestigde keurmerken van Plus X Award marktrichtlijnen en geven ze zinvolle aanbevelingen over welk product of welke dienst te kopen. In de huidige markten is het belangrijker dan ooit om consumenten te ondersteunen bij hun aankoopbeslissing en deze seals helpen hen daarbij.

In 2021 mochten we de Plus X Seals voor de categorieën High Quality, Design, Ease of Use en Functionality ontvangen voor onze Murano Integrale ZIP. Bekijk hier onze pagina in de Plus X Hall of Fame. We zijn trots dat onze producten deze onderscheidingen waardig zijn!

Meer weten?

Of laat een bericht achter.

Mail Niels

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!