Blog en nieuws

Olav Hoekstra

Industrieel Ontwerper / Projectleider

Een fijne werksfeer op kantoor

Met plezier naar je werk, dat wilt toch iedereen? Naast een functie die voldoening en waardering geeft, is de sfeer op kantoor net zo belangrijk. Het creëren van een omgeving waarin mensen zich gewaardeerd, geïnspireerd en betrokken voelen, draagt immers bij aan productiviteit, tevredenheid en motivatie. In deze blog zullen we vier belangrijke elementen van de gezellige werksfeer op ons kantoor verkennen.

Vrijheid en informaliteit
Bij Fabrique Invent heerst een ontspannen sfeer. Het is immers geen groot bedrijf, wat het extra belangrijk maakt om je op je gemak te voelen bij je collega's. Naast de verantwoordelijkheden die bij de functie horen, is er ruimte voor informele gesprekken. Iedereen kent elkaar op persoonlijk vlak, waardoor er een gevoel van vertrouwen en verbondenheid is. Het nemen van initiatief wordt erg gewaardeerd, wat leidt tot een bedrijfscultuur waarin iedereen zich vrij voelt om iets in te brengen. En het hoeft zeker niet altijd serieus te zijn. Een gezonde dosis humor en plezier op de werkvloer maakt werken bij Fabrique Invent erg leuk.

Teamgevoel
Hoewel iedereen meestal individueel aan projecten werkt, staat het hele team altijd klaar om te helpen bij vragen of wanneer je vastloopt. Uiteindelijk moeten we het samen doen, wat maakt dat het teamgevoel erg groot is binnen het bedrijf. Even sparren of brainstormen komt vaak voor om te voorkomen dat je te veel in je eigen gedachten blijft hangen. De lijntjes zijn kort binnen het team. Je hoeft geen meeting in te plannen of iemand te mailen met je vraag, je kunt gewoon even langs. Dit zorgt ervoor dat je lekker snel verder kunt met je project en dat de rest van het team goed weet waar je mee bezig bent.

Uitjes en (sport)evenementen
Er wordt regelmatig iets georganiseerd binnen het team om buiten werktijd iets leuks te gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een bordspelavond of de vrijdagmiddagborrels in de kroeg. Maar veel vaker nog zijn de uitjes van sportieve aard. Elk jaar doet bijna iedereen weer mee aan de Golden Tenloop in Delft, waar wordt gestreden om wie het snelste de 10 km kan hardlopen. Ook wordt er geklommen en staan we wel eens op de padelbaan een balletje te slaan. Als klap op de vuurpijl kwam dit jaar als verassing het bedrijfsuitje naar Disneyland Parijs. Als dit de sfeer binnen het team niet beter maakt, wat dan wel?

Een mooie werkplek
Tot slot draagt ons groene en lichte kantoor veel bij aan de werksfeer. De plantenverzameling is kort geleden weer uitgebreid. Het geeft je een fijn gevoel om op kantoor te zijn. Geen stoffig kantoor met cubicles, maar een open ruimte met een hoog plafond, veel lichtinval en mooie planten. Kijk ook vooral eens bij deze oudere blogpost over ons pand in het Agnetapark!

Geïnspireerd door de werksfeer bij Fabrique Invent en wil je er meer over weten? Kijk dan eens op onze Instagram pagina, of kom eens langs voor een kop koffie!

Inkijkje bij ons groene kantoor.

De collectie planten op ons kantoor in Delft.

Els ter Haar

Industrial Designer / CGI

Excelleer je spreadsheet.

De eerste opdracht van iedere Fabriquer.

Willemijn van Paassen

Technisch Tekenaar (Junior)

Profiel: een Invent ontwerper.

De kenmerken van een ontweper bij ons bureau.

Niels Schouten

sr. Industrial Engineer / Director

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!